a

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit lorem quis bibendum elit.

+01145928421 appetito@mikado-themes.com
FOLLOW ME ON INSTAGRAM
Search

İsabey Bağları & Bağevi

Bir başlangıç noktası olarak Şarap

Dünya sathına yayılmış bir gastronomi organizasyonu Chaine des Rotisseurs’ün yayın organı olan La Revue International de la Chaine, yeni sayısında 2 tam sayfayı Sevilen Şarapları ile İsabey Bağları ve Bağevi’ne ayırdı. Gastronominin en önemli organizasyonlarından birinin gündeminde yer edinmekten gurur duyduk. Bu önemli mecrada yayınlanan yazımızı sizler için çevirdik.

 

Türkiye’deki Sevilen üzüm bağları ve Şaraphanelerinde, Vice-Échanson Enis Güner de dahil olmak üzere Güner ailesinin üçüncü nesli, üzümlerini yetiştiriyor ve kaliteli şaraplar üretmek için modern şarap yapım tekniklerini kullanıyorlar. Bu şaraplar, tesisin kaliteli yemeklerinin servis edildiği İsabey Restaurant’ta menüyü oluşturan yıldızlardır.

Enis, “Bu şarabı bir tabakla eşleştirmek için sonradan akla gelen bir düşünce olarak değil, o yemeğin ortaya çıkması için bir başlangıç noktası olarak ele almakla ilgili” diyor. Sevilen Grubu’nun başlangıç noktası, Bulgaristan’dan birinci nesil bir göçmen olan İsa Güner’in İzmir’de şarap imalathanesini kurduğu 1942 yılına dayanıyor. İlk dört hektarı 1958’de oğulları Gökhan ve Coşkun tarafından 50’ye çıkarılıyor.

Bugün Sevilen Grubu 160 hektar bağa sahip ve iki tesiste birinci sınıf şarapları için üzüm üretiyor;
bunlardan biri İzmir çevresindeki ılık Akdeniz ikliminde (150m yükseklikte) diğer ise Anadolu Platosunun daha soğuk ikliminde (900m yükseklikte) yer almaktadır. Sevilen Grup, şaraplarının üretiminde ortaya çıkan çevresel faktörlere dikkat çekiyor ve olağanüstü sonuçlar alıyor. Topraklar benzersizdir, kireçtaşı, tebeşir ve ağır kil arasında değişmektedir. Bu toprak ve iklim çeşitliliği, çeşitli yüksek kaliteli ve çok benzersiz kırmızı ve beyaz şarapların üretimine olanak sağlamaktadır.

Ön fermantasyon süreci, tümü elle toplanan üzümlerin bütünlüğüne saygı gösterilerek yapılıyor. Büyük bir titizlilikle çalışırken şıra ve şaraplar, şarap yapım süreci boyunca mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde taşınır. Şaraphane, bu eşsiz şaraplar için en iyi çözümleri geliştirmek için en iyi Fransız fıçı üreticileri ve bir Türk üniversitesiyle birlikte çalışıyor.

İzmir yakınlarındaki eski aile çiftliğinde yer alan İsabey restoranı 2002 yılında açıldı. İlk konsept, Sevilen Grubu şaraplarını peynir ve aperatiflerle eşleştirmekti. Restoran, kullandığı ürünleri çiftçi pazarlarından ve yerel bakkallardan temin ederek modern “çiftlikten masaya” konseptini takip etmektedir. Menü, müşterilere taze sebze ve meyveyi sunmak için mevsime göre değişir. Aynı topraklarda yetişen yerel ürünlerde ısrar etmek, hem tabakta hem de sunulan yiyecek ve şarap arasında uyum ve mümkün olan en iyi eşleşmeyi sağlıyor.

Ege bölgesinin incisi İzmir, İsabey restoranının mutfak ve bahçelerine yansıyan taze, Ege ve Akdeniz usulü bir yemek pişirme deneyimi yaşıyor. Bu, toprakta yetişen ve çiftçi pazarlarından gelen taze ve yerel ürünler, tarlalarda otlayan hayvanlar ve denizde yüzen balıklarla başlayan bir yemek tasarlama sanatı ile ilgilidir. Hafif bir elle hazırlanan, özgüvenle tatlandırılan ve sıradan sofistike bir şekilde servis edilen yemekler. “

 

BİLGİLENDİRME

İsabey Bağevi'nde, Pazar günleri açık, Pazartesi günleri kapalıyız.
İsabey Lounge alanımızda da  Pazartesi günü hariç diğer günlerde 12:00-19:00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz.
Holler Box